Facebook

Google upozorňuje na chyby vašeho webu

02.02.2015 | Jan Rybařík

Vlastníci webových stránek, kteří používají Nástroje pro webmastery od společnosti Google, byli e-mailem upozorněni na případné chyby v použitelnosti v mobilních zařízeních.

Google se čím dál tím více snaží zlepšovat uživatelský prožitek z používání webu, proto začal zasílat oznámení o počtu chyb na vašem webu z hlediska zobrazení na mobilních zařízeních. Robot Googlu testuje vaše stránky a vyhodnocuje případné potíže se zobrazením, pokud si váš web někdo otevře na mobilu či tabletu.

Pokud ještě nemáte web, který je uzpůsoben mobilním zařízením (proč takový web mít si přečtěte v našem článku), je velmi pravděpodobné, že ve vašem případě nalezne robot desítky chyb. Nejčastěji se jedná o následující chyby:

  1. Dotykové prvky webu jsou příliš blízko
  2. Malá velikost písma
  3. Špatně nakonfigurovaný viewport (zobrazení webu, tak aby nebyl zmenšený)
  4. Příliš velké velikost jednotlivých stránek
  5. Příliš velká velikost obrázků

Pokud jste e-mail s upozorněním od Google obdrželi a nevíte si rady s tím jak web vylepšit, obraťte se na nás. S vytvářením webů pro mobilní zařízení máme zkušenosti a můžeme vám poradit, jak mít web skvěle připravený i pro tablety a mobily.

Otázka pro SEO konzultanty. Myslíte si, že se mobilní/responzivní web stane hodnotícím faktorem v algoritmu vyhledávačů?

« Všechny články

Komenáře

Vložit komentář