Facebook

Jste připraveni na chat s umělou inteligencí? Společnost Open AI vám tento vzrušující zážitek umožní!

02.01.2023 | Jan Rybařík

Pokud se alespoň trochu zajímáte o svět technologií, jistě víte, že umělá inteligence už není jen jakýmsi vzdáleným pojmem z vědeckofantastické literatury. Její vývoj rychle pokročil. Možná dokonce rychleji než očekávala i většina odborníků. A tak to, co bylo ještě nedávno nemyslitelné, stalo se skutečností. A to především zásluhou společnosti Open AI. Ostatně, posuďte sami, s čím tato nezisková organizace před několika týdny přišla.


ChatGPT je fascinující, přestože se zatím stále učí

Rádi byste si popovídali s umělou inteligencí? Třeba jen tak pro zábavu nebo jednoduše proto, abyste zjistili, co všechno už dokáže? Žádný problém! Chatbot nesoucí označení ChatGPT, který je produktem společnost Open AIje aktuálně zdarma k dispozici každému, kdo o rozmluvu s umělou inteligencí projeví zájem. Než se do toho pustíte, měli byste asi vědět, že naprostá většina těch, kdo diskuzi s tímto chatbotem už vyzkoušeli, tvrdí, že jde o vzrušující zážitek. Máte pocit, že jste připraveni na konverzaci s „robotem“? Věřte, že budete překvapeni, jak bravurně některá témata zvládá a to navzdory faktu, že se stále ještě učí. Dokonalý sice není. Alespoň prozatím. Jeho schopnosti jsou však už nyní fascinující!

Snadná konverzace

Chatování s robotem je velmi snadné. Umělá inteligence v podobě ChatGPT s vámi bude komunikovat formou běžné konverzace. Můžete pokládat nejrůznější otázky a to v podstatě na jakékoliv myslitelné téma. Robot vyřeší komplikovaný příklad z matematiky, pustí se s vámi do filosofické diskuze a spolehlivě odpoví i na nejrůznější otázky z historie. Ale pozor! Umělá inteligence už byla přistižena i při lži! Pokud se ovšem poněkud zavádějící informace vůbec dají nazývat lží. Nejde totiž zcela jistě o úmysl. Robot někdy fabuluje prostě jen z toho důvodu, že hodlá zodpovědět otázku, kterou dostal a to navzdory faktu, že má jeho “vzdělání” ještě určité mezery. Zkrátka chce člověku vyhovět. 

Schopnosti umělé inteligence porostou

Jisté je, že spolu s tím, jak bude ChatGPT vstřebávat stále další a další data, porostou jeho schopnosti. Odpovědi na otázky, které mu položíte, budou proto stále dokonalejší. A nejen to. Už nyní je schopen značně kreativních výkonů, které bezpochyby časem ještě zdokonalí. Chcete složit báseň na konkrétní téma? Požádejte umělou inteligenci! Potřebujete přeložit nějaký text? „Robot“ si s tím lehce poradí! 

Co z toho vyplývá? Zřejmě to, že se umělá inteligence už celkem brzy stane snadno dostupným zdrojem nepřeberného množství informací a také neocenitelným pomocníkem při celé řadě lidských činností. Dokonce i naprostý laik, který neví, jak přesně svou otázku formulovat, se od chatbota může dočkat velmi sofistikované a užitečné odpovědi. Vyzkoušejte to a uvidíte!

Rozjíždíte byznys? Bez odborníků to zatím nepůjde!

Rozjíždíte byznys a chcete vybudovat kvalitní webové stránky? Přišlo by vám také vhod několik PR článků, které by usnadnily začátky vašeho podnikání? Tady už pozor! Umělá inteligence vám sice na požádání vygeneruje textů, kolik jen chcete, ale pro účely propagace vaší firmy zatím asi příliš vhodné nebudou! Jde totiž o to, že podobné texty, které nestvořil člověk, dokáže prý Google celkem spolehlivě odhalit a tak budou zřejmě z hlediska SEO více méně bezcenné. Potřebujete vybudovat web, kterého si vyhledávače „všimnou“? Zatím vám nezbývá, než se spolehnout na služby odborníků. Není ale všem dnům konec. Kdo ví, co bude za pár let?

Nadšení nebo důvod k obavám?

Většina z nás je schopnostmi ChatGPT nepochybně nadšena a to navzdory faktu, že má tato umělá inteligence k dokonalosti ještě daleko. Na druhou stranu je tu však i poměrně široká skupina lidí, v nichž takovýto technický pokrok vzbuzuje obavy. A nutno uznat, že zřejmě oprávněné. Překladatelům, nejrůznějším textařům, grafikům, ale třeba i účetním nebo některým programátorům může být totiž už zanedlouho umělá inteligence více než zdatnou konkurencí. Jednoduše proto, že jejich práci odvede rychleji, nejspíš bez chyb a jistě také levněji.

Vy se o svou obživu neobáváte? Chcete mít k ChatGPT neustálý a také co nejjednodušší přístup? Nechte si do svého webu nebo do své aplikace zabudovat API – prostředek, který vám komunikaci s umělou inteligencí usnadní!

Může se vám to vyplatit!

 

« Všechny články

Komenáře

Vložit komentář