Facebook

Nejdokonalejší SEO optimalizace

12.11.2012 | Jan Rybařík

Ti z Vás, kteří vědí, že v názvu článku něco nehraje, nemusí dál číst. Ti, kteří chtějí vědět, jak to doopravdy se SEO optimalizací je, můžou rozkliknout celý text.

Název článku vychází z často používaných slov na internetu. Existuje mnoho společností nabízejících „SEO optimalizaci“. Zkuste zadat tento termín do Googlu. Výsledků obsahujících spojení „SEO optimalizace“ jsou tisíce. Všimněte si ale např. velké české společnosti H1, jež se optimalizací pro vyhledávače zabývá. Na stránce věnované SEO má titulek: SEO - Optimalizace pro vyhledávačeMyslím, že většina čtenářů právě přišla na myšlenku tohoto článku.

Co je to SEO?

SEO, anglická mezinárodně používaná zkratka – Search Engine Optimization – do češtiny pak přeloženo jako optimalizace pro vyhledávače. V případě, kdy říkáme, že provádíme SEO optimalizaci, se tak trochu opakujeme. Říkáme vlastně, že provádímeoptimalizaci pro vyhledávače optimalizaci Právě jsem objasnil první problém nadpisu článku. Jevu, kdy se nadbytečně používají slova, se říká pleonasmus. Správně je tedy: SEO – optimalizace pro vyhledávače. Nebo jen SEO či optimalizace pro vyhledávače.

Pleonasmus

V nadpisu článku jsem záměrně použil i druhý pleonasmus – nejdokonalejší. Pokusím se problém v krátkosti vysvětlit. Jestliže je něco dokonalé, znamená to, že je to bezchybné, skvělé nebo perfektní. Nic nemůže být lepší.  Přidáme-li předponu nej, opět se opakujeme a to není dobře.

Doufám, že z článku nejste v rozpacích, že jste se právě přistihli, nad opakování slov:-) Nebuďte smutní. Článek zakončíme stylovou písní skupiny Tata Bojs.

Máte-li zájem o Optimalizaci pro vyhledáváče, napište nám pomocí kontaktního formuláře a nebo nám zavolejte na 739 636 061.

« Všechny články

Komenáře

Vložit komentář