Facebook

Proč mít responzivní web?

13.06.2014 | Jan Rybařík

Určitě jste se již setkali s pojmem responzivní webové stránky. Pokud ne, tak jste možná na svém chytrém mobilním telefonu otevřeli stránky, které se krásně vešly na displej. Následující řádky Vám responzivní design více přiblíží.

Co je responzivní design

Jednoduché vysvětlení: webová stránka, která se snadno přizpůsobuje různým typům zařízení – monitorům, tabletům nebo mobilním telefonům. Zajisté si vybavujete okamžik, kdy jste na svém telefonu otevřeli webové stránky a museli jste přibližovat a složitě se pohybovat po displeji. Tak to přesně nebyl responzivní design:-)

V opačném případě jste mohli vidět např. něco podobného jako na obrázku níže.

Responzivní webové stránky nabídnou návštěvníkovi obsah přesně upravený pro zařízení, které právě používá. Díky speciálním funkcím se na responzivním webu přizpůsobují velikosti obrázků, textu, tabulek a dalších prvků tak, aby byly vždy dobře viditelné a aby byl web jako celek snadno ovladatelný.

Co se stane, když není web responzivní?

V situaci, kdy se návštěvník na webu cítí nepohodlně a pokud nedostane přizpůsobený obsah, odejde jinam a neprovede nákup nebo požadovanou akci na Vašich stránkách. Můžete tak přijít o potencionálního zákazníka a tím i o zisk.

Je proto škoda zbytečně přicházet o návštěvníky stránek používající mobilní zařízení. Statistika na webu reklamavtelefonu.cz ukazuje, že v roce 2013 používalo internet v mobilu 3,7 miliónu lidí. Počet je to velmi významný a podle trendů se toto číslo bude nadále zvyšovat. Internet na nás bude číhat téměř všude. Zařízení budou stále chytřejší a jejich používání snazší.

Jaké další výhody přináší vytvoření responzivní verze?

  • - Jedna adresa pro všechny verze webu
  • - Jednotný design
  • - Sjednocené statistiky o návštěvách
  • - Plnění webu obsahem na jednom místě

Zaujalo Vás téma o webových stránkách pro mobily a tablety? Chtěli byste vědět ještě více? Nebojte se nás zeptat, rádi Vám poradíme nebo ukážeme další možnosti.

Kontaktujte nás

« Všechny články

Komenáře

Vložit komentář